„On the Road” u Beogradu

Submitted by buba94 on 27/11/2014 - 16:38

1 „On the Road” u Beogradu

Izložba tematskih crno-belih fotografija Nenada Marjanovića pod nazivom On the Road održana je u novootvorenom izložbenom prostoru na drugom spratu TC „Ušće”.

Publicista i kritičar Dragoslav Bokan, autor opisnog teksta koji prati izložbu, istakao je da je to serija „dragocenih konceptualnih fotografskih radova vredna posebne pažnje.” Svakako da smo mogli da se uverimo u to. Fotografije su pune strasti sa određenom dozom romantike, motiva iz života, slobode. Živimo brzo, ne osvrćemo se, želimo uzbuđenje i avanturu, želimo slobodu – putem objektiva poručuje Marjanović. Treba da budemo odlučni i prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo, bez strahova, jer ćemo samo tako dostići krajnji cilj – slobodu. „Tek kada naučite da letite nad putevima i raskršćima bez snažne mašine, a kao da ste na njoj – onda znate da ste čvrsto uhvatili svoj sudbinski pravac i tako postali pravi igrači (i vozači). Moderni gladijatori u dobrovoljnom stavu poštovanja isključivo pred Slobodom i Lepotom”, rekao je Bokan.

3 „On the Road” u Beogradu

Ljubitelji vizuelne umetnosti su mogli da uživaju u šampanjcu, prijatnoj atmosferi i fotografovom umetničkom izrazu. Među brojnim gostima našli su se Žika iz Zane, Saša Plećević, Sanja Papić.

Nenad Marjanović je poznati srpski fotograf. Radio je kao umetnički direktor modnih magazina „Diva”, „Lejdi”, „Duga”, „Klik”, sa preko 400 naslovnih stranica. Trenutno radi kao glavni urednik i kreativni direktor modnog magazina „Insajd”.

Zainteresovani mogu da pogledaju izložbu umetničke fotografije do 30. novembra, u izložbenom prostoru tržnog centra „Ušće”.

2 „On the Road” u Beogradu

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: