Posao za najbolje učesnike regionalnog „Big Deal” projekta

Submitted by Julija on 28/01/2017 - 20:32

Big Deal 2016 finale

Ekipa pravnog fakulteta iz Ljubljane pobednik je drugog regionalnog takmičenja

Ekipa pravnog fakulteta iz Ljubljane pobednik je drugog po redu regionalnog Big Deal takmičenja čije je finale održano u Skoplju, glavnom gradu Makedonije. Na drugo mesto plasirala se ekipa pravnog fakulteta domaćina, dok su ostala mesta podelile ekipe iz Zagreba, Beograda i Kragujevca.

Big Deal projekat čiji je idejni tvorac i koordinator advokatska kancelarija JPM (Janković, Popović i Mitić) i 2016. godine organizovala je studije slučaja za najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona. Cilj projekta je da studenti prava na praktičan način, uz vrsne advokate iz Srbije i zemalja u okruženju, ovladaju znanjima i veštinama kompanijskog prava kroz višemesečnu studiju slučaja. Svake godine nekoliko najboljih učesnika postaje praktikant u nekoj od advokatskih kancelarija, a većina njih se tako i zaposli.

Ovogodišnje finale razlikovalo se od prethodnog po tome što su studenti ispred sebe imali mnogo kompleksnije i teže zadatke, kao i mnogo više obaveza oko prikupljanja prateće dokumentacije. Advokati TLA udruženja dodatno su ekipama otežali zadatak  uvođenjem i nepredviđenih izmena u zadatom slučaju, kao i otvaranjem niza nerešenih pitanja, kao i potencijalnih pravnih sporova koji se veoma često dešavaju u slučajevima prodaje, odnosno kupovine jednog preduzeća. Gotovo svi timovi su se veoma dobro snašli, čak i u situacijama koje zahtevaju uključivanje stručnjaka iz drugih pravnih oblasti. Pobedile su nijanse – bio je zaključak svih advokata koji su ocenjivali studente.

Nikola Poznanović partner iz JPM Janković, Popović i Mitić advokatske kancelarije koja je ujedno inicijator i idejni tvorac projekta je izjavio: “Ja sam od prvog Big Deal projekta ocenjivao studente i moram da priznam da je ove godine borba među ekipama učesnicama bila najozbiljnija i najvatrenija. Ovogodišnji Big Deal projekat je još jednom pokazao kako među studentima pravnih fakulteta u Srbiji i regionu zaista postoji veliki potencijal i da ima pojedinca koji mogu rame uz rame da stanu sa iskusnim advokatima. Pored sticanja novih znanja i dragocenog iskustva ogromna vrednost Big Deal projekta se ogleda i u međusobnom druženju studenata i razmeni znanja između njih – tako lepi kontakti prosto transformišu ljude, daju im neku posebnu energiju da dodatno zavole svoj poziv i ozbiljno rade na sebi u budućnosti. Mislim da smo zajedno sa profesorima i mentorima koji su vodili ekipe učesnika puno uradili za ovu sjajnu decu i da smo im omugućili da na pravi način osete kompleksnost jedne kupoprodajne transakcije”.

Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

- - -

Big Deal na Facebook-u: www.facebook.com/bigdeal.srbija

 

Više o Big Deal projektu

Big Deal projekat, osnovan od strane advokatske kancelarije JPM Janković Popović Mitić, započeo je 2012. godine i prve tri godine je okupljao najbolje studente prava iz Srbije. Od 2015.  godine, projekat uključuje i članice TLA (Top-Tier Adriatic), udruženja nezavisnih advokatskih kancelarija iz Bosne, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Oslanjajući se na sličnosti pravnih sistema i jezika, cilj saveza je da proširi svoje mogućnosti servisa klijenata udruživanjem sredstava i stručnosti, deleći ih preko jurisdikcije, kao i obezbeđivanje standardizovane usluge iz svake od firmi članica.

 Više o TLA udruženju možete pronaći na www.toptierlegal.org

Big Deal 2016 finale 1

Big Deal 2016 finale 2

Big Deal 2016 finale 3

Big Deal 2016 finale 4

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: