„300: Rise of an Empire”

Submitted by Goran Popović on 03/03/2013 - 18:09

300

Na zvaničnoj Facebook strani Zek Snajderovog filma 300, osvanuo je novi logo predstojećeg nastavka, koji možete pogledati nakon ove najave. Mogu samo napomenuti da ne izgleda toliko impozantno, iako grafičko rešenje ostaje verno stilu prvobitnog ostvarenja. Za one koji nisu upoznati, premijera je zakazana za 2. avgust ove godine, mada navedeni logo sadrži samo 2013. godinu, što je prouzrokovalo izvesne spekulacije da će premijera možda biti pomerena.

U drugom delu, težište se pomera sa kopna na more. Reditelj Noam Muro pokušaće da predstavi bitku koja se odigrala istoga dana kada i sukob kod Termopila. U pitanju je pomorsko odmeravanje snaga Grka i Persijanaca kod rta Artemizij. Sam film je u početku nosio naziv 300: Battle of Artemisia, ali se od njega odustalo. U fokusu prepoznajemo grčkog komadanta Temistokla, koga će tumačiti Salivan Stejplton. Kserksa ponovo oživljava Rodrigo Santoro, a ulogu Artemizije preuzeće na sebe Eva Grin. Kao i kod prve ekranizacije, očekuje se da nastavak takođe bude zasnovan na stripu Frenka Milera (Xerxes). Šta će sve to doneti, i možemo li od relativno neiskusnog reditelja očekivati veći uspeh, saznaćemo do kraja godine. 

3001

 

Napomena: 
Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: