Koje su prednosti arhiviranja u Cloud-u?

Submitted by Julija on 21/02/2017 - 11:26

coming cloud

Pronađen lek za "arhivski kancer", bolest koja se hrani vašim poslovanjem, a ne daje ništa za uzvrat

Realnost najvećeg broja preduzeća i kompanija je takva da se važna poslovna dokumentacija obično arhivira po policima i posebnim prostorijama, za šta su neretko zadužena čitava odeljenja zaposlenih. Takve prostorije potrebno je održavati i brinuti se o bezbednosti dokumentacije. Opet, na svake dve do tri godine javi se potreba za dodatnim prostorom za čuvanje ovih papira od značaja. Tako se arhiva širi kao zloćudni kancer, postaje zamršen sistem prostorija i ljudi u kome je vrlo teško doći do dokumenata koji su u određenom trenutku neophodni za poslovanje. Uz to, čak se i elektronski dokumenti čuvaju na hard‑diskovima pojedinaca, eventualno na USB uređajima ili nekim drugim nosačima informacija. Podaci tako postaju teško pretraživi i najčešće beskorisni. Što je sistem zamršeniji, teže je i skuplje voditi računa o njemu, a nivo bezbednosti poslovnih informacija opada.

Alternativa tradicionalnom modelu čuvanja podataka svakako je arhiviranje u Cloud‑u. Iz ugla korisnika, arhiviranje u Cloud‑u je korišćenje poslovne aplikacije kroz koju se arhivski podaci (dokumenta, medijski sadržaj i dr.) bezbedno čuvaju, lako pretražuju, ka kojima je moguć trenutni pristup (pretraga po najrazličitijim kriterijumima ili grupi kriterijuma, poput datuma, vremena, iznosa, kreatora i sl.) sa bilo kog uređaja i u bilo koje vreme, uz odgovarajuće pristupne parametre.

Za uslugu korisnik plaća fiksnu mesečnu nadoknadu, koja je u skladu sa resursima koje koristi – zavisno od potreba poslovnog okruženja i korisnika moguće je brzo, lako i jednostavno proširiti prostor za pohranjivanje podataka bez većih finansijskih izdataka.

COMING AaaS – pametno rešenje za arhiviranje podataka

U skladu sa sve većim potrebama domaćeg tržišta za jednim kompletnim, jednostavnim i funkcionalnim rešenjem za arhiviranje podataka, kompanija COMING Computer Engineering razvila je jedinstveni COMING AaaS Web servis sa kojim je u nekoliko koraka moguće arhivirati najrazličitije vrste digitalnih podataka na Cloud storidže i istima pristupati u svega par koraka – trenutno i munjevito brzo.

arhiviranje

Funkcionalnost servisa svedena je na to da korisnik nakon kupovine licence i logovanja na servis (uz dobijene parametre) treba samo da odabere izvor sa kog će da "vuče" podatke/datoteke u digitalnom obliku (servis automatski prepoznaje skenere u poslovnom okruženju) nakon čega se radi takozvani "uvoz" digitalnih fajlova na kojima je moguće raditi kako klasifikaciju (razvrstavanje) i dodatnu obradu, tako i potpisivanje digitalnim potpisom, koji će u najskorijoj budućnosti postati potpuno ravnopravno/validno sredstvo za dokumentovanje inofrmacija poređeno sa tradicionalnim metodama (pečat i potpis na papir pa pravo ne neku prašnjavu policu). Nakon obrade sledi skladištenje dokumenata i posao je završen.

Najveća prednost COMING AaaS Web servisa za arhiviranje podataka je ta što se po skladištenju podataka istima munjevito pristupa, a pretraga je maksimalno olakšana brojnim naprednim tehnološkim rešenjima koja gotovo trenutno prepoznaju fajl koji se traži u upitu. Takođe, administrator servisa može da dodeljuje naloge zaposlenima u okruženju, kao i da im uvodi restrikcije u smislu pretrage, editovanja i arhiviranja podataka.

Prostor za skladištenje je lako moguće proširiti, a i broj naloga je u svega nekoliko koraka moguće povećati ili smanjiti. Takođe, fluidnost servisa i logički jako lepo raspoređene celine, kao i njegovo jednostavno grafičko okruženje čine ga trenutno jednim od najboljih izbora na tržištu u oblasti digitalnog arhiviranja podataka. Ako se na sve još doda i to da je COMING AaaS Web servis moguće koristiti sa bilo koje pristupne tačke na planeti, kao i da je cena po licenci veoma prihvatljiva, potpuno je jasno zašto ovaj servis ima veliku prednost nad sličnim konkurentskim rešenjima u okruženju.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: