Proglašen pobednik među provajderima usluga arhiviranja informacija u „oblaku” za 2016. godinu

Submitted by Julija on 27/11/2016 - 11:18

veritas 3

Istraživačka kompanija „Forrester Research“ proglasila je kompaniju „Veritas Technologies“ pobednikom u takmičenju „Forrester Wave“, u kategoriji provajderi usluga arhiviranja informacija u ’oblaku’ za 2016. godinu. „Veritas“ je ovo priznanje dobiio pre svega zahvaljujući softveru za arhiviranje pod imenom „Enterprise Vault.cloud“.

U ovogodišnjoj konkurenciji za priznanje „Information Archiving Wave“ našlo se 13 dobavljača čija su rešenja evaluirana po kriterijimima kao što su arhitektura “oblaka”, skalabilnost, bezbednosne mogućnosti, opcije za upravljanje korisnicima i grupama korisnika, opcije saobraznosti i eDiscovery, supervizija, pristup datotekama i podrška za suverenitet podataka.

U Foresterovom izveštaju Veritasov softver „Enterprise Vault.cloud“ priznat je kao rešenje koje omogućava arhiviranje Micosoft Office 365 dokumenata i poruka Microsoft Exchange servera elektronske pošte, kao i dokumenata iz izvora kao što su SharePoint sajtovi i Box na „oblaku“. U izveštaju se takođe ističe da dopunski moduli proširuju osnovne mogućnosti arhiviranja, npr. modul programa za superviziju „Veritas AdvisorMail“, ili pak modul rešenja „Veritas eDiscovery“ za procenu dokumenata.

- Verujem da je biti proglašen liderom u „Forrester Wave“ takmičenju nešto što dodatno potvrđuje kvalitet raznovrsnog rešenja koje nudimo tržištu i vrednosti koju dajemo svojim korisnicima - izjavio je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor proizvoda u kompaniji Veritas Technologies.

Veritas „Enterprise Information Archiving“ rešenje omogućava korisnicima sledeće:

  • Da shvate vrednost „oblaka“: Bilo da cilja izvore podataka smeštenih u „oblaku“ poput Office 365 elektronske pošte, ili izvore podataka u poput Microsoft Exchange-a, „Enterprise Vault.cloud“ pomaže korisnicima da koriste usluge za arhiviranje kao jedan pristupačan, predvidiv mesečni izdatak.
  • Da pojednostave upravljanje zadržavanjem i umanje rizike u vezi sa regulativnom saobraznošću: „Enterprise Vault.cloud“ primenjuje standardizovane i konzistentne, politikama kontrolisane procese na svim podacima i svim korisničkim nalozima kojima se automatizuje rad i obezbeđuje dokaz za potrebe potvrde saobraznosti sa zakonima za čuvanje podataka.
  • Da zadovolje stroge zakonske zahteve: Pružajući uslugu dnevničkog arhiviranja, „Enterprise Vault.cloud“ zadovoljava najstrože standarde zahtevane u slučajevima visoko regulisanih organizacija, tako što bezbedno čuva podatke, štiteći ih od izmena i obezbeđujući lanac nadzora za reviziju i podatke koji se koriste kao dokazni materijal.
  • Da poboljšalju produktivnost „eDiscovery“ postupaka kako za IT osoblje, tako i za krajnje korisnike: Obezbeđujući moćne i lake alate za korišćenje, kojima se pojednostavljuju procesi legalnog zadržavanja svih oblika relevantnih informacija za slučaj parničenja, kao i automatizuje pretraga i otkrivanje podataka, sa ciljem da se IT osoblje ne angažuje prekomerno na tim zadacima, ili se čak omogući krajnjim korisnicima da pretražuju arhive i otkrivaju informacije samostalno.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: