Ovako izgleda budućnost bezbednosti krajnjih tačaka na mreži

Submitted by Julija on 30/11/2016 - 17:02

Symantec Endpoint Protection 14

Korporacija Simantek, vodeća svetska kompanija za sajber bezbednost, predstavila je rešenje „Symantec Endpoint Protection 14“, koje predstavlja evoluciju u inovacijama za bezbednost krajnjih tačaka na mreži.U pitanju je nova verzija koja pruža višeslojnu zaštitu sa mogućnostima naprednog mašinskog učenja.

Aktivan veštačkom inteligencijom koja funkcioniše na nivou krajnje tačke (kompjutera) i „oblaka“, „Symantec Endpoint Protection 14“ predstavlja prvo takvo rešenje u industriji koje spaja ključne tehnologije za krajnje tačke sa naprednim mašinskim učenjem i sanacijom bezbednosnih propusta u softveru. Time pruža višeslojnu zaštitu koja je u stanju da zaustavi napredne pretnje i preduzme odgovarajuće kontra akcije na krajnjim tačkama, bez obzira na to kako je napad pokrenut.

„Symantec Endpoint Protection“ obezbeđuje moćnu zaštitu u laganom softverskom paketu uz 70 odsto manji memorijski otisak u odnosu na prethodnu generaciju rešenja,  zahvaljujući novim mogućnostima napredne provere preko infrastrukture „oblaka“. Ovo rešenje trenutno ima vodeću efikasnost u industriji od 99,9 odsto, uz nisku stopu lažnih alarma.

Simantekov softver trenutno štiti krajnje tačke 175 miliona potrošača i velikih korporacija, 163 miliona korisnika elektronske pošte, 80 miliona korisnika web proxy servera, obrađujući gotovo osam milijardi bezbednosnih zahteva svakog dana.

- „Symantec Endpoint Protection 14“ predstavlja značajan iskorak u zaštiti krajnjih tačaka na mreži, donoseći najnovije inovacije na krajnje tačke u sklopu jedne sigurnosne platforme iz laboratorija bezbednosne kompanije kojoj možete verovati. Ovo je esencijalni element integrisane strategije za sajber odbranu koju kompanije moraju imati da bi se izborile sa naprednim pretnjama današnjice - izjavio je Majk Fej, predsednik kompanije Simantek.

Prema aktuelnom „Forrester Wave for Endpoint Security Suites“ izveštaju, „Symantec“ nudi najkompletnije bezbednosno rešenje na tržištu. Simantekove sigurnosne tehnologije za krajnje tačke okupljaju širok opseg mogućnosti za prevenciju, otkrivanje i otklanjanje posledica. Skoro svaka potencijalna površina za napad je pokrivena kad klijent iskoristi pun opseg opcija koje mu Symantec stavlja na raspolaganje.

- Kao zdravstvena ustanova, radimo svakodnevno sa osetljivim podacima o pacijentima i pod udarom smo striktnih regulatornih standarda, te je korišćenje inovativne tehnologije za zaštitu ključno za naše poslovanje. Pa ipak, kao velika institucija koja radi sa desetinama hiljada korisnika, ne preuzimamo nepotrebne rizike izravno usvajajući svaku novu tehnologiju ili proizvod, već se oslannjamo na velike dobavljače kao što je „Symantec“ da integrišu te inovacije sa već dokazanim proizvodima i na njihov pristup u formiranju rešenja, kao što su to već uradili sa Symantec Endpoint Protection 14 – istakla je Šeron Fajni, korporativni službenik za bezbednost Adventist Health System-a.

Tempo pojavljivanja novih pretnji sa kojima se suočavaju organizacije i nivo sofisticarnosti tih pretnji je sve veći. U 2015. godini Simantek je obavestio javnost o pojavljivanju više od 430 miliona novih malicioznih kodova i najavljeno je da će do kraja ove godine ta brojka dalje rasti. Da bi odbranio organizacije, Simantek je omogućio da se pomoću jednog softverskog agenta i seta upravljačkih mogućnosti pitanje pretnji rešava na nekoliko potpuno novih načina:

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: