Organizacija „Mali heroj” i poznati muzičari prave humanitarne karaoke u Dangubi

Submitted by Dragana Danicic on 06/12/2013 - 20:20

2 Mali heroj

Klub Danguba, osim po kvalitetnim rok svirkama koje organizuje, poznat je i po odličnom provodu ponedeljkom. Svakog ponedeljka u Dangubi organizuju se karaoke, na kojima se pobedniku dodeljuju specijalne nagrade, kakvih nema na drugim karaokama u gradu. Sledeće nedelje, kao i svake zime, na red je došlo organizovanje humanitarnih karaoka. Proteklih godina u ovom klubu održavane su mnogobrojne ovakve akcije. Ove godine novitet je da u ponedeljak, devetog decembra, karaoke za decu sa ulice organizuju klub Danguba i udruženje „Mali heroj”.

„Poznati pevaju na karaokama za prave, male heroje iz Svratišta. Ulaz je potpuno besplatan za sve dobre ljude koji donesu nešto od garderobe. Sve što je potrebno jeste da donesete nešto za male heroje sa ulice, da ih utoplite nekom kapom, rukavicama, šalom, čarapicama i ulazite besplatno na najčuvenije karaoke, koje traju već pet godina. A ako nemate ništa od toga, možete platiti ulaznicu. Celokupan prihod ide za kupovinu kapa i rukavica.”, kaže Borislav Bob Turkalj, jedan od osnivača organizacije „Mali heroj”, koji je dosadašnjim akcijama dokazao da postoje humanitarne organizacije koje rade isključivo u dečiju korist, bez ikakve koristoljubive pozadine. Pojasnio nam je o kakvoj je organizaciji reč. „Mali heroj je udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti društvenog aktivizma, humanitarnog rada i dečije zaštite. Ima za cilj da otvori centar gde će deca koja nemaju dom imati mogućnost da dobiju toplu odeću, obuću, hranu, zdravstvenu negu, kreativne radionice i zabavu.”, nastavlja Bob. Iza ove humanitarne organizacije stoje samo Boris i njegova dva druga, Saša Nikolić i Aljoša Vukelić, koja su mu pomogla da realizuje ovaj san koji se rodio iz dugogodišnjeg volontiranja za decu iz Svratišta.

1 Mali heroj

Ono što je za svaku pohvalu, pored činjenice da se neko trudi da popravi životne standarde dece u Srbiji, koja su socijalno ugrožena, jeste činjenica da ovi mladići sami finansiraju novootvorenu kancelariju. Trenutni cilj im je da obezbede prostor gde bi mogli da delaju bez ičije pomoći, kako ne bi ostavili prostora za malverzacije. Jedina pomoć koja bi im olakšala početak ostvarivanja ove misije, na koju apelujem kao čovek, odgovoran novinar i građanin, jeste pomoć neke opštine, ustanove ili nekog fizičkog lica koji bi im dodelili prostor gde bi se taj centar nalazio. Za početak, BG Group donirao je računare za mališane, a mi se nadamo da će se i druge institucije, kao i građani, ugledati na njih i aktivirati u humanitarnoj podršci svojim malim sugrađanima.

Često ne znamo kako zaista izgleda tuđa nesreća, dok je ne osetimo na svojoj koži. Stalno govorimo o zdravom stanovništvu, podizanju životnog standarda i veri u bolje sutra, ali smo isuviše lenji ili nemoćni da išta učinimo. „Mali Heroj” je samo jedna u nizu organizacija koja nam je otvorila mogućnost da delamo i direktno se postaramo da se mnogoj  deci  vrati osmeh na lice. Ili da barem spoznaju toplinu pravog doma. Setite se samo koliko puta ste bacili odeću koja je nosiva, a time ste mogli da zagrejete nekog mališana. Koliko puta ste negodovali da je hrana neukusna, dok neko dete nema nijedan obrok u toku dana ili je prinuđeno da prosi i trpi niz ugnjetavanja i životnih opasnosti. Naše malo njima mnogo znači. Dođite u Dangubu devetog decembra, u ponedeljak, ponesite neki topli, nosivi, komad garderobe i dobro se zabavite uz pevanje sa poznatima, znajući da ste pomogli nekome ko je naučio šta je život i pre nas, samo na teži način. Dotle, pratite aktivnosti novonastale organizacije na fejsbuk stranici https://www.facebook.com/pages/Mali-Heroj/334971876642436?fref=ts.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: