Mikri Maus: „Mikrijev zabavnik”

Submitted by Milos on 03/04/2015 - 16:06

Pred rep glavama je novi album Mikrija Mausa (takođe poznatog kao Cigi Smols) „Mikrijev zabavnik”. Publika je očekivala remek-delo, budući da se radi o izdanju člana „Prti Bee Gee” dvojca, i to je i dobila. Šesnaest pesama (uključujući intro, autro i jedan skit) koje se nalaze na ovom izdanju svako će ozbiljno protresti zvučnike zaljubljenika u hip-hop, a verujem i mnogih drugih.
Još pre izlaska Mikrijevog solo prvenca publika je imala priliku da čuje singlove „The best of pičketine” i „Ganferska sapunica”. Za oba su snimljeni spotovi i izazvali su pozitivne reakcije kod srpske andergraund populacije. Ove pesme su najavile ono što su mnogi i očekivali, a to je hedonizam, gansterizam i ganferizam.

Posle intra, kojim Cigi pozdravlja starog i novog ministra unutrašnjih poslova, sledi pesma „Reprezent Bara” koja pršti! Agresivan ritam sa gomilom semplova pucnja pištolja i Mikrijev lirički kung-fu bukvalno podižu na noge svakog ko je mislio da ovako nešto presedi – pravi „benger”! Ako su stihovi koje Cigi ispaljuje kao iz heklera u pomenutoj pesmi kung-fu, onda su oni iz stvarčuge „Oridžinal romale” Šaolin stil crni pojas stodve'stosmi dan ili šta god je najz********e u klasifikaciji veštine monaha iz po borilačkim veštinama čuvenog manastira.

Kako je teško komentarisati album, npr. Zdravka Čolića, gde bi teško bilo naći dovoljno reči kojima bi smo mogli da kudimo rad pomenutog pevača, isto toliko nije lako manipulisati velikom brojem superlativa koji bi trebalo da stoje uz svaku Mikrijevu pesmu.

Od gostiju na „Zabavniku” se između ostalih pojavljuju Smoke Mardeljano, Bigru, Baja Kratak, Bed Bi, Timbe, Bvana; dakle miks afirmisanih i onih manje popularnih andergraund umetnika. Bilo kako bilo, oni fantastično funkcionišu sa Mikrijem na traci i zaista je teško ijednoj pesmi naći manu. 

Bez namere da cilja na široke mase Cigi je ipak do njih dopro i sigurno je da će „Mikrijev zabavnik” obeležiti sunčane dane koji su pred nama i da će biti sastavni deo svake ozbiljne bleje „diljem” Srbije. 

Album možete preuzeti preko ovog linka: http://phonofile.link/mikrijev-zabavnik

 

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: