Kompanija „Sky” unapredila efikasnost skladištenja podataka uz pomoć „Veritasa”

Submitted by Julija on 06/10/2016 - 12:59

veritas 1

Vodeća evropska kompanija u industriji zabave povećala efikasnost i ostvarila uštedu od 73 odsto vremena potrebnog za administraciju bekapa.

Od uspostavljanja partnerstva sa kompanijom „Veritas Technologies“, globalnim liderom u upravljanju informacijama, britanska kompanija „Sky“ povećala efikasnost i oslobodila vreme svojim zaposlenima da se usresrede na strateške IT transformacione projekte koristeći „NetBackup“, „NetBackup Appliances“ i „Information Map“.

Kako bi pomogla ostalim svojim korisnicima da ostvare sličan uspeh, kompanija „Veritas“ je najavila da će određenoj grupi „NetBackup“ korisnika omogućiti besplatnu probu svog softverskog rešenja „Information Map“.

„Sky“ je vodeća evropska kompanija u industriji zabave koja se u značajnoj meri oslanja na tehnologiju da omogući najširi izbor sadržaja svojim potrošačima kojih ima oko 22 miliona. Da bi unapredio isporuku usluga, „Sky“ je stavio visok prioritet na uvid u svoje kompanijske podatke i bio u mogućnosti da izradi rezervne kopije podataka (bekap) i da brzo povrati informacije kritične za poslovanje. Uprkos tome, oslanjanje na neke od zastarelih i na trakama zasnovanih sistema za bekapovanje, dovelo je do problema sa daljim rastom IT resursa i smanjenja efikasnosti osoblja koje time bavi.

veritas 2

Kroz „NetBackup Converged“ platformu, „Sky“ je u mogućnosti da zaštiti svoje informacije, a da istovremeno širom svog poslovnog okruženja identifikuje prilike za optimizaciju skladišta informacija i smanji rizik, za samo jedan dan.

„NetBackup Converged“ platforma kompanije „Veritas“ donosi agilnost i povećanje efikasnosti tako što obezbeđuje integrisano rešenje za zaštitu podataka, oporavak od gubitka podataka, kao i uvid u nestrukturirane podatke kompanije „Sky.“ Ovo joj omogućava da donosi bolje odluke u vezi sa tim koji podaci su vredni za poslovanje.

„NetBackup Appliances“ integriše se sa već instaliranim „NetBackup“ rešenjem, pružajući efikasno autonomno rešenje za bekap, skladištenje i deduplikaciju podataka.

„Veritas Information Map“ se takođe integriše sa „NetBackup“ rešenjem da omogući kompletnom IT timu vizuelno iskustvo pri sticanju uvida u nestrukturirane podatke kompanije.

veritas podaci

- Želimo da izgradimo poslovanje koje je izdržljivo na duže staze. Za IT sektor kompanije to znači pobrinuti se da naša infrastruktura sa vodećim tehnološkim rešenjima podržava kompaniju u daljoj budućnosti. „Veritas“ je bio izvrstan partner u omogućavanju ove vizije. Danas mi prebacujemo ogroman posao na uređaje i „Veritas NetBackup“ je tu da uvek obezbedi stabilnost. Uspešnost bekapovanja je porasla na 98 odsto sa prethodnog proseka od 85 odsto, a dok se zadatak bekapovanja proširio na 55.000 zahteva, što je povećanje od 10.000 za period od 12 meseci - rekao je Dejvid Ker, menadžer za bekapovanje, skladištenje i podršku u kompaniji „Sky UK & Ireland“.

„Veritas NetBackup Appliances“ omogućava lakšu i efikasniju analizu, čime se dodatno poboljšavaju procesi u kompaniji „Sky“. Pre primene ovog rešenja, „Sky“ je trošio mnogo radnih sati zaposlenih u IT službi na rad sa trakama. Ovo vreme je smanjeno, što je IT timu omogućilo da se usresrede na više strateške projekte transformacije IT-a u kompaniji.

veritas podaci 2

Tim za izradu rezervnih kopija podataka uštedeo je vreme koristeći mogućnosti „NetBackup OpsCenter“ rešenja da izvesti o kapacitetu, izbaci sumarni izveštaj o statusu bekapovanja kroz automatizovane email poruke. Članovi „Sky“ IT tima su sada napredni korisnici, pošto su implementirali 34 „Veritas NetBackup Appliances“ instalacija, što pokazuje kako je sazrela tehnologija integrisanih uređaja za bekapovanje.

Sa „NetBackup“ rešenjem, „Sky“ je bio u prilici da iskoristi prednosti koje pruža „Veritas Information Map“ da poboljša uvid u podatke i razume prirodu svog globalnog okruženja podataka. Na osnovu  meta-podataka sakupljenih direktno preko „NetBackupa“, „Sky“ može da identifikuje rizične zone, te zone koje imaju vrednost i na kraju zone koje su za brisanje. Uz to je „Sky“ koristio saznanja do kojih je došao koristeći „Information Map“ da razvije nove politike zadržavanja podataka, i uspeo da smanji upotrebu jedinica trake.

veritas podaci 3

- „Information Map“ nam je dao fantastičan, grafički pregled naših bekapa fajl sistema. Naši nestrukturirani podaci se mogu pregledati po starosti i poslovnoj relevantnosti, a mi možemo da donosimo informisane odluke u vezi sa tim kako skladištimo naše podatke i još smo uspeli da uštedimo na resursima za skladištenje i bekapovanje podataka - dodao je Ker.

- Platformske mogućnosti za integraciju „NetBackupa“ sa „Information Mapom“ predstavljaju novi način da se pristupi zaštiti informacija, pri čemu se vidljivost stvarne prirode podataka odmah odražava na poboljšanje efikasnosti. Verujem da ovakva prilika koju je „Sky“ iskoristio postoji kod svih korisnika našeg „NetBackupa“ i ohrabrujemo ih da je iskoriste - rekao je Piter Grimond, direktor za tehnologiju u EMEA regiji kompanije Veritas.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: