Intervju sa Nenadom Nikolićem - ragbi klub Iron Fortress Smederevo

Submitted by Владимир Орбовић on 20/03/2013 - 19:56
  1. ifDanas razgovaramo sa bivšim trenerom mlađih selekcija ragbi kluba Iron Fortress Smederevo - Nenadom Nikolićem. Pitanje za uvod, kada si počeo da se baviš ragbijem?

Ragbijem sam počeo da se bavim 2008. godine kada je i osnovan ragbi klub Iron Fortress u Smederevu.

 

  1. Reci nam nešto o istoriji ragbi kluba Iron Fortress Smederevo?

Ragbi klub Iron Fortress osnovan je u Smederevu 13. decembra 2008. godine od strane velikog ljubitelja ragbija gospodina Fila Drejka koji je bio i vlasnik kluba. Na početku ragbi klub je imao ekipe u konkurenciji pionira i petlića, dok je u proleće 2009. godine formiran i seniorski tim koji je od septembra 2009. poceo da se takmiči u Prvoj seniorskoj ligi Srbije. Klub je zvanično ugašen u februaru ove godine.

 

  1. Zašto je klub prestao sa radom u seniorskoj konkurenciji?

Klub prestaje sa radom zbog finansijskih ali i problema sa terenom za treniranje u Godominu, nakon odlaska Fila Drejka glavnog finansijera i vlasnika kluba. Fil Drejk je nakon velikog truda i zalaganja da u Godominu napravi ragbi teren, svlačionice i teretanu rešio da odustane od ulaganja u ragbi u Smederevu jer nije naišao na razumevanje i podršku u gradskoj upravi koja je odbila sve njegove pokušaje da u Smederevu napravi ozbiljan ragbi klub, što mu je bila ogromna želja.

 

  1. Da li se ragbi klub Iron Fortress Smederevo takmiči u mlađim takmičenjima?

Klub se takmičio do nedavno u zimskoj ligi u konkurenciji petlića, pionira i kadeta kada je nakon završetka zimske lige i osvajanja prvog mesta u konkurenciji petlića i trećeg u konkurenciji pionira zvanično postao ugašen klub u svim selekcijama.

 

ifs

 

  1. Na kom terenu trenirate?

Ragbi klub Iron Fortress je na početku igrao i trenirao na pomoćnom terenu FK Smederevo kod Stare železare, a kasnije prelazi na terene u Godominu, dok se tokom zime treniralo u balonu.

 

  1. Da li klub ima nameru da nastavi sa radom?

Trenutno nije u planu da se opet formira klub dok se ne nađe sponzor i teren na kome bi se igralo i treniralo, ali se svi mi bivši igrači i treneri nadamo da cemo se narednih godina ponovo okupiti i formirati ragbi klub u Smederevu, koji je tokom ovih godina svog postojanja privukao mnoštvo igrača u svim kategorijama.

 

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: