Humanitarni mjuzikl za decu

Submitted by Julija on 22/06/2017 - 22:57

1

Predstava "Put u dečiju zemlju Oza" izvodiće pet najmlađih đaka škole mjuzikla Eudven, 26. juna u 18 časova u Teatru 78, kako bi skupili novac za Institut za majku i dete ,,Dr Vukan Čupić”. Ulaz je slobodan, a na ulazu će stajati kutija za donacije.

Predstava je skraćeno izdanje poznate priče puta u zemlju Oz sa mešavinom pesama iz istoimenog filma, ali i iz drugih poznatih dečiijih filmova poput Meri Popins. U centar se stavljaju porodične vrednosti i objašnjava se važnost roditeljstva i odrastanja.

Škola mjuzikla Eudven nastala je u februaru 2016. godine iz ogromne ljubavi prema mjuziklima i želje da tu ljubav prenese na što je moguće više ljudi na Balkanu. Škola je prvenstveno otvorena za odrasle sa kojima je u maju i junu 2017. ostvarila dve velike premijere u Teatru 78 i dve Mjuzikl Inkarnacije u klubu Ben Akiba.

Škola mjuzikla za decu pokrenuta je u martu 2017. godine i prva generacija sa petoro vrlo talentovane dece, završava svoj prvi semestar 26. juna 2017. sa premijerom predstave „Put u dečiju zemlju Oza“.

- Ne propustite čarobno putovanje kroz svet Čarobnjaka iz Oza i pomozite nam da, uz zabavu, zajedno pomognemo ljudima kojima je pomoć najpotrebnija! Naša odluka je da predstava bude humanitarnog karaktera i pomogne nekom kome je zaista ta pomoć potrebna. Stoga smo želeli da naši najmlađi svojom predstavom pomognu ,,Institutu za majku i dete” kao prvoj instituciji tog tipa koja je od velikog značaja za zdravstvenu zaštitu žena generativnog doba, predškolske i školske dece. – istakla je Lidija Vuletić, direktorica škole mjuzikla.

Institut za majku i dete ,,Dr Vukan Čupić” odlukom Ministarstva zdravlja iz 1995. godine postao je nacionalna referentna ustanova za zdravstvenu zaštitu žena generativnog doba, predškolske i školske dece. Iako je najstarija ustanova ovog tipa, osnovana 1950. godine, trenutno je usled ograničenosti resursa i povećanja broja pacijenata na ivici svojih kapaciteta. Potrebno je donirati novac kako bi se nabavila potrebna sredstva za efikasan rad ove ustanove i omogućilo delotvorno lečenje prethodno pomenutih grupa.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: