How I Met Your Mother - Majka!

Submitted by Janko Kanja on 20/05/2013 - 18:44

2

Trebalo nam je samo 183 epizode i nebrojano mnogo digresija, ali i to se desilo - na kraju osme sezone How I Met Your Mother - konačno smo u celom, jasnom kadru videli Tedovu buduću ženu i majku najstrpljivije dece u istoriji sveta.

(Tekst sadrži SPOILER)

Onima koji nisu pomno pratili ovo bi mogli da bude pomalo zamršeno, ali ipak bear with me (pa se vratite na epizode koje ste propustili): To je ona za koju se smo do sad znali da: ima žuti kišobran, bila je na žurci za Dan Sv. Patrika, ali se mimoišla sa Tedom, bila je na predavanju koje je Ted slučajno držao studentima ekonomije, bila je cimerka njegove devojke Cindy, svira bas i sviraće na venčanju Barnija i Robin.

Majku (koja se pojavljuje, samo u poslednjoj sceni, i kupuje kartu za Farhampton, gde konačno treba da se upoznaju), glumi ne previše poznata Cristin Milioti, uglavnom pozorišna glumica, koja je imala samo epizodne uloge na TV-u: u Sopranosima i 30 Rock-u. Ovaj neobičan kasting izazvao je brojne komentare na tviteru i po forumima i razvejao sva dosadašnja nagađanja, da bi majka mogla biti neka od brojnijh bivših devojaka.

Ovakva odluka, iako razočaravajuća za mnoge, zapravo je u potpunosti u saglasju sa optimističnom životnom filozofijom koju serija i njen glavni protagonist promoviše - životni događaji su prilično nasumični i (krucijalna) promena na bolje može doći potpuno neočekivano i od potpuno nove – dakle svake – osobe koja vam dođe u život. Ako vam ovakav pogled na život ne odgovara – moja je dužnost da vas obavestim da ste zaraženi cinizmom i da američke romantične komedije, naprosto nisu “vaš par rukava”. Ne bojte se – Game of Thrones je tu za vas svake nedelje.

Poslednje dve sezone, How I Met Your Mother, bile su neobično razvučene, čak i po standardima američkih sitkoma, kvalitet humora je počeo da opada i pričalo se da Jason Segel (Maršal) ne planira da snima i devetu sezonu, jer želi da se posveti filmu. Sada, kad je pojavljivanje Tedove buduće žene i venčanje Barnija i Robin dalo priliku da se seriija elegantno (koliko je to moguće posle svih sekundarnih zapleta) završi, bez daljeg oduglovačenja - producenti najavljuju da je deveta sezona sigurno poslednja i da ćemo u njoj imati priliku da Cristin Milioti gledamo znatno češće.

Nova sezona, očekuje nas na jesen ove godine, a predsednica CBS–a Nina Tassler, najavila je da će u maniru ovog popularnog sitkoma - pre Teda, majku upoznati svi drugi glavni likovi.

1

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: