Frances Bean Cobain: About a girl

Submitted by aa.aa on 19/07/2015 - 10:26

1 Frances Bean Cobain

Davne 1992. godine iz ljubavi slavnog grandžera Kurta Cobaina i njegove otkačene žene Courtney Love rodila se djevojčica Frances Bean Cobain. Iako je od Cobainове smrti prošlo nešto više od 20 godina, „Nirvanine” pjesme su i danas-dan slušane i suvišno je govoriti o njihovoj popularnosti. Na pamet mi pada njegova kćerkica, postavljam si nekoliko pitanja o njoj („Gje jе?”, „Čime se bavi?”, „Da li je krenula očevim stopama?”). Ubrzo nalazim odgovore na sva svoja pitanja o njenom životu.

Rođena je 17. avgusta 1992. godine, zbog slave roditelja ali i njihove ovisnosti o drogama našla se u središtu pozornosti krajem godine. Nakon očevog samoubistva, te majčinog boravka u komuni, starateljstvo nad njom dobila je njena baka. Nekoliko mjeseci poslije toga prestaje biti meta novinara te živi posve normalnim životom. O njenom djetinjstvu nema podataka, osim da je njena majka par puta trazila skrbništvo ali ga nikada nije dobila. Tinejdžerske dane je provela tražeći svoj identitet. Željela je postati muzičar, ali nije htjela biti poznata kao kćer frontmena „Nirvane”. Počela je raditi covere poznatih pjesama, baviti se modelingom i fotografijom. Veliku pažnju medija privukla je odgovorom na tweet Lane Del Ray u kom se divi ranoj smrti rock zvijezda. Na to joj je Frances dala jasnu poruku o smrti, uzevši za primjer suočavanje sa Kurtovom smrću.

4 Frances Bean Cobain

U nedavnom intervjuu za „Rolling Stone” magazin, Frances je pričala o tome kako je izgledalo sresti se nakon toliko godina sa preostalim članovima benda „Nirvana”. „Imali su ono što ja zovem K. C. Jeebies, što znači da kada me vide oni vide Kurta”, rekla je Frances, i dodala: „Dave je rekao: ’Toliko liči na Kurta!’” Nakon toga, bivši bubnjar benda „Nirvana” i sadašnji frontmen sastava „Foo Fighters” Dave Grohl ponudio je svoju stranu priče: „Bilo je to prije nekog vremena, nisam vidio Frances otkako je bila dijete. Nisam je vidio otkad je imala 4 ili 5 godina. Pat, Krist i ja smo otišli kod njene bake i Kurtove sestre, i u pravu je. Ljudi koji poznaju Kurta, i po prvi put vide nju, pomisle – jabuka ne pada daleko od stabla. Ne mislim da je bilo čudno, ali sam se definitivno osjećao kao da je već odnekud poznajem.”

Frances smatram jako talentovnom i punom potencijala. Da li će ostvariti svoj san, i da li jabuka pada daleko od stabla, trebalo bi da otkrijemo u skorije vrijeme.

2 Frances Bean Cobain

3 Frances Bean Cobain

5 Frances Bean Cobain

6 Frances Bean Cobain

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: