„Nacionalna klasa” po filmu Gorana Markovića prvi put na pozornici

Submitted by Punjeni paprikaš on 08/10/2014 - 13:38

1 Nacionalna klasa

Još jedna sezona u pozorištu Dadov počeće novom premijerom, ovog puta predstavom „Nacionalna klasa”, po tekstu Gorana Markovića, a u režiji Ane Grigorović. Premijera je zakazana za 10. oktobar 2014. u 20 časova.

„Te davne 1979. godine uloženo je mnogo napora i kreativne energije da film ’Nacionalna klasa’ postane kultni, da likovi i priča nadžive svoje vreme i da ne padnu u zaborav. Mislilo se na i najmanji detalj, vrlo posvećeno se pripremalo i snimalo kako bi sve bilo autentično. Muzika je postala kultna, kao i svaki kadar i replika iz filma. Sasvim je verno oslikano vreme u kome se tako lepo živelo i u kom je jedina briga mladih bila kako pobediti u Nacionalnoj klasi i preći u višu.

2 Nacionalna klasa

I pored toga, današnji mladi mnoge stvari u filmu ne razumeju. Zato što te stvari više ne postoje, zato što je njihovo vreme drugačije i zato što oni danas imaju mnogo veće probleme nego što je pobeda u trci. Oni su, pored pokušaja da dočaraju likove i priču ovog  filma, zapravo sebi pokušali da objasne vreme u kom je on snimljen, kao i da odgovore na pitanje zbog čega je ovaj film kultan i kako nešto postaje kultno. Tako je nastala ’Nacionalna klasa 1979–2014’”, rekla je rediteljka predstave Ana Grigorović.

3 Nacionalna klasa

Dramaturgiju potpisuje Vanja Nikolić, a u predstavi igraju Žarko Mladenović, Isidora Lukić, Igor Ilić, Milica Božić, Aleksa Jovčić, Nevena Mijatović, Stanko Kurjakov, Nikola Sretenović, Anastasija Jolović, Pavle Malešević, Marija Zec, Andrea Pjević, Đorđe Mišina i Jagoš Milošević.

Predstava se premijerno igra u petak 10. oktobra 2014. u 20 časova, a prva repriza je planirana za 30. oktobar.

Sve ostale informacije mogu da se dobiju preko telefona blagajne pozorišta Dadov 011/3243-643.

4 Nacionalna klasa

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: