„Devojka sa fotografija” (2016)

Submitted by Milos on 20/10/2016 - 19:52

The Girl in the Photographs poster

"Devojka sa fotografija" ("The Girl in the Photographs") je film reditelja Nika Simona koji je premijerno prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu aprila 2015. godine.

Spirfiš je dosadan gradić. U njemu živi Kolin koja vodi dosadan život baveći se dosadnim kasirskim poslom. Njenu svakodnevnicu prekida bizaran sled događaja koji podrazumeva kontinuirano slanje fotografija ovoj zbunjenoj devojci na kojima su do neprepoznatljivosti unakaženi ljudi. Kolin se obraća policiji za pomoć ali ovi misle da je u pitanju tek neumesna šala. Kako se broj fotografija koje protagonistkinja dobija povećava postaje sve evidentnije da je na sceni umetnik bizarno-perverznog ukusa.

"Devojka sa fotografija" je verovatno najlošiji horor snimljen u poslednjih dvadesetak godina! I to nije loš na način "toliko je loš da je dobar" nego toliko loš da je s***e. Šta je pisac, partdon reditelj, želeo da postigne ostaće nejasno kao pitanje kako je nastao univerzum.

Gluma je katastrofalna! Nisam neki stručnjak ali ne bi bilo loše da su organizovali neku audiciju. Ako jesu, onda ne bi bilo loše da su na njoj izabrali najbolje. Ukoliko je i to bio slučaj onda ništa. Pomenuću samo jednog od glavnih glumaca - Kala Pena. Zamislite kako bi izgledao mutant Andrije Miloševića, Ivana Ivanovića i Aleksandra Vulina, e, to je pomenuti Pen. Sad probajte da projektujete sebi kako bi izgledala gluma takvog humanoida. Ne možete, to je zato što je to nemoguće, koga baš zanima odgovor na to pitanje neka pogleda "Devojku sa fotografija".

Jedini potencijalni plus su korektne "gor" scene, ima tu par lepih ubadanja i to je sve, što svakako nije dovoljno da film u celini dobije prelaznu ocenu. Ni par simpatičnih devojaka takođe, ne donose "dovoljan 2" ovom filmu tako da je realno da uputimo Simona da ponovi razred.

Ono po čemu će ovo ostvarenje ipak ostati upućeno je to što je reč o poslednjem filmu koji Ves Krejven potpisuje kao izvršni producent i to je zadnja reč koju je on rekao u sedmoj umetnosti pre smrti koja ga je zatekla te 2015.

Kritika je bila nemilosrdna prema "Devojci", naišao sam tek na jedan pozitivni komentar a opravdanje za takvo mišljenje je krajnje nerazumljivo da kako bih ga shvatio morao bih od "zmijinjeg cara" da ištem nemušti jezik.

Film kome sam posvetio prethodne redove je toliko dosadan da ne vredi ni trenutak vašeg života. Tih devedesetpet minuta, koliko traje, možete daleko pametnije iskoristiti. Na primer, možete gledati u plafon, ima tu interesantnih pukotina a desi se da proleti i poneki insekt, svakako zanimljivije nego "Devojka sa fotografija".

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: