„Љубавни троугао” - Катарина Радовановић

Submitted by Punjeni paprikaš on 23/09/2019 - 19:37

 Катарина Радовановић

Недеља, 29. септембар у 11 часова

Коларчева задужбина

Организација Културни елемент са поносом вас позива да присуствујете концерту победника 16. Међународног такмичења соло певача ,,Лазар Јовановић”. Катарина Радовановић ће наступити заједно са Београдским симфоничарима под диригентском палицом Радана Јовановића у Великој сали Коларчеве задужбине. Гости концерта ће бити Стеван Каранац и Марко Живковић. На програму су арије Моцарта, Вердија, Пучинија, Штрауса, Лехара, Калмана.

 

Видимо се у недељу 29. септембра у 11 часова у Великој сали Коларчеве задужбине. Улаз на концерт је слободан.

 

Међународно такмичење соло певача „Лазар Јовановић“ својим вишедеценијским постојањем са правом важи за једно од највећих и најзначајнијих оперских такмичења у земљи и шире. Сваке године такмичење дочека преко стотину учесника из скоро десет земаља. Такмичење је намењено младим уметницима спремним да започну своју професионалну каријеру и да пред ауторитативним међународним жиријем одмере своје знање, уметничке квалитете и прикажу свој таленат. До сада, у жирију такмичења појављивала су се нека од највећих имена домаће и светске музичке сцене и педагогије, а победници такмичења су се током протеклих година потврдили као врсни музичари, освајајући светске концертне подијуме и оперске сцене.

Основано је 2004. године од стране Музичког друштва "Станковић" у част чувеном југословенском тенору Лазару Јовановићу и до 2015. године се одржавало у просторијама Музичке школе "Станковић". Затим, услед изузетног пораста важности и значаја од 2016. године такмичење се одржава под окриљем Културног елемента који уводи низ организационих и уметничких новина. Прва у низу значајних промена је премештање такмичења из сала музичких школа у свој садашњи, а надамо се и будући дом, Задужбину Илије М. Коларца.

Културни елемент је уметничко удружење основано 2011. године у Београду и које окупља велики број младих уметника, глумаца, плесача и музичара, врхунских професионалца у својим областима. Заједно они чине једну од најемининтнијих уметничких група, која је до сада остварила на десетине пројеката широм земље.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: