Čovek koji gleda "Parove"

Submitted by Milos on 14/06/2015 - 14:45

parovi

Poznajem čoveka. Gleda „Parove”. Čovek je mlad, ambiciozan, ima dobar posao. Gleda „Parove”. Ispijao sam kafe i pića sa tim čovekom, mnogo puta sam ga posećivao, i kad god bih bio kod njega, ako su „Parovi” na programu gledao ih je.

Pozicinirao sam se tako da ne vidim televizor, ali gluv nisam. Iz pravca ekrana dopirala je cika, vriska, neartikulisani zvuci, svađa, prostakluci, zlo... Čovek je sve to gledao i komentarisao. Neke postupke je osuđivao, a neke odobravao. Više puta sam prisustvovao toj seansi.

Jedne večeri našao sam se sa čovekom oko devet sati uveče, gledali smo film, slušali muziku, a onda je pustio „Parove”. Pored nas dvojice bile su prisutne još dve osobe. Pili smo razvodnjenu rakiju. Oko tri sata jedna od osoba je krenula kući, u isto vreme i druga, krenuo sam i ja; kasno je, spava mi se. Čovek je krenuo da nas zaustavlja, pa: „Gde ćete, sedite još, nemojte svi da idete.” Jedna osoba ostaje, a druga i ja ipak krećemo kući. Na pitanje ovog koji se spremao da pođe: „Ideš li zbog ’Parova’?” odgovorio sam: „Utiču.” Razišli smo se...

Sutra se dolazilo kod mene. Pili smo piće, slušali muziku i gledali fudbal. Čovek je bio tu, a pored njega još četvoro mojih prijatelja i ja. U jednom trenutku je čovek vrlo agresivno verbalno napao jednog od prisutnih. Odabrao je onog za kog je bio siguran da će se žustro upustiti u svađu. Rasprava je poprimila neprijatan ton. Čovek je vređao i apsolutno nije bio u pravu što se tiče bilo čega. Kada je moj napadnuti gost video da ne vredi, zamolio je čoveka da završe diskusiju. Čovek je zapenio još više i počeo da viče kako ne želi da prestane. Situacija je izmicala kontroli, izgledalo je da čovek želi da izazove fizički napad od strane mog gosta. Morao sam da se umešam i da ih zamolim da prestanu. Čovek me je ignorisao. I ostali moji prijatelji su krenuli sa istim molbama, ali su onda i oni doživeli napad. Šok je usledio kada je čovek rekao da neće da prestane iz jednog razloga, a to je zato što sam juče napustio njegovu kuću zbog „Parova”, i da me sada zbog toga kažnjava!? Šok i neverica svih prisutnih... Čovek nastavlja da viče kako ne mogu tako da odem i počinje da me vređa, pominjući za šta me on smatra. Paralisan sam, ovo baš nisam očekivao, situacija kao u „Parovima”. Jedan moj gost odlučuje da ode, jer ne može to više da izdrži, na šta čovek počinje da peni i da viče kako on ne može da ode. Gost odlazi. Situacija se posle nekog vremena smiruje, ali ostaje ukus neverice. Sutradan sam se svim prisutnima izvinjavao zbog postupaka čoveka. Nikada mi se nije desilo da u mojoj kući dođe do takve situacije zbog koje ću sutradan morati da se izvinjavam ljudima.

Šok zbog ponašanja osobe koju sam mislio da poznajem izazvala je u meni neobične emocije i pitanje: „Da li je moguće?”

Vaspitali ga „Parovi”...

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: